Juoksuvalmennusta ja kuntotestauspalveluita
Info@Kuntoritarit.fi | 040-5551787

Kehonkoostumuksen mittaaminen Laitteisto


Käytössämme on kehon koostumuksen analysointilaitteistona Tanitan uutuusmalli MC-780 monitaajuus analysaattori, joka perustuu bioimpedanssimittaukseen kolmella eri taajuusalueella. Laite on hyväksytty lääketieteelliseen käyttöön.

Analyysin tulokset ovat erittäin hyviä ja käyttökelpoisia kun halutaan seurata esimerkiksi erilaisten harjoitusohjelmien vaikutuksia tai painonhallintaryhmien tulosten kehittymistä jne. Tulokset voidaan tallentaa, jolloin on mahdollista seurata graafisesti miten tulokset ovat kehittyneet aikaisempiin testituloksiin verrattuna jne. Analyysin tulos selkeyttää omaa tilannettasi jos et tarkasti tiedä pitäisikö jotakin asioita elämäntavoissasi muuttaa, kun asioista nykyään paljon mediassa aina puhutaan ja erilaisista mahdollisista terveyden riskitekijöistäkin on asioita esillä.

Moniin asioihin voit vaikuttaa siis itse, kunhan tiedät mikä on henkilökohtainen tilanteesi! Meiltä saa myös tarvittaessa neuvontaa esimerkiksi liikuntaan ja ravintoon liittyvissä asioissa.

Kehon koostumuksen analyysi tapahtuu nopeasti ja on täysin kivuton. Mittauksen kestoaika on vain n. 20 sekuntia ja mittaustuloksista saa kaksi sivua analyysia, jossa on eriteltynä kattavasti oleelliset ja tärkeät kehon ominaisuudet (linkki esimerkkiraporttiin ):


Koko kehon arvot
Rasvaprosentti %
Rasvan massa, kg
Rasvaton massa, kg
Lihasmassa, kg
Kehon nestepitoisuus (TBW)
Solun ulkopuolinen vesimäärä (ECW)
Solun sisäpuolinen vesimäärä (ICW)
Painoindeksi (BMI)
Luumassa, kg
Vartalotyyppi
Viskeraalisen rasvan arvo
Perusaineenvaihdunta, kcal
Kehon metabolinen ikä
Laitteen antamat tulokset raajoille ja keskivartalolle
Lihasmassa, kg
Lihasmassan tasapaino
Lihasmassa-arvo
Rasvaprosentti %
Rasvan massa, kg
Rasvan tasapaino
Reaktanssi / resistanssi

Mittaus voidaan suorittaa myös normaalissa vaatetuksessa, koska ennen mittausta voidaan laitteistolle syöttää arvioitu vaatetuksen paino. Mittaus tehdään kuitenkin jalkapohjat paljaana, jotta kosketus elektrodeihin on hyvä.

Mittausta ei voi suorittaa henkilöille joilla on sydämen tahdistin, eikä mittausta kannata tehdä kuukautisten tai raskauden aikana.

Laitteisto on helposti siirrettävää mallia ja suoritamme mittauksia sopimuksen mukaan eri kohteissa.

Tule siis itse analyysiin yleisiin testaustilaisuuksiimme tai jos on tiedossa jokin ryhmä, niin me tulemme suorittamaan analyysin
sopimuksen mukaan myös paikallisesti. Ryhmien mittaukset sopivat hyvin esimerkiksi yrityksen koko henkilöstölle, työporukalle, urheilujoukkueelle,
painonhallintaryhmälle tai vaikka taloyhtiön henkilöille. Vaihtoehtoja voi olla todellakin paljon erilaisia.


Ota rohkeasti yhteyttä yksin tai porukalla, niin voidaan sopia analyysin toteutuksesta!